Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (700 g):
5 tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
450 g kristálycukor
2 teáskanál tokaji aszú borecet
150 g kókuszreszelék
2 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
- A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, és vaníliás- és a kristálycukrot is.
- Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz.
- Ezt követően kerül bele az ecet is és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között.
- Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography