Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (700 g):

5  tojásfehérje

2 csomag vaníliás cukor

450 g kristálycukor

2 teáskanál tokaji aszú borecet

150 g kókuszreszelék

2 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, és vaníliás- és a kristálycukrot is.
  2. Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz.
  3. Ezt követően kerül bele az ecet is és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között.
  6. Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük