Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
375 g leveles tészta
250 g friss ricotta
75 g reszelt parmezán sajt
2 tojás
4 paradicsom, félbevágva
2 evőkanál olívaolaj
½ kk őrölt fekete bors
2 evőkanál aprított bazsalikom
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2024/05/lepeny1.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2024/05/lepeny2.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2024/05/lepeny3.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2024/05/lepeny4.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2024/05/lepeny5.jpg)
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A félbevágott paradicsomokat egy tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, és puhára sütjük, hogy a teteje már kissé száraz, de a belseje még szaftos legyen.
- A leveles tésztát egy tepsibe simítjuk. A ricottát összekeverjük a parmezánnal és a tojásokkal, végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
- A masszát a tésztára kenjük, körben kb. 2 cm-es peremet hagyva. Rásorakoztatjuk a félbevágott paradicsomokat, és addig sütjük, míg a töltelék megszilárdul, és a tészta kezd pirulni.
- 4 adag lesz belőle, de én mindig két tepsivel csinálok, mert ebből mindenki repetázni akar!
Fotó: Tóth Milán Photography