Currys cukkini bundáskenyérrel

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

5 db bébicukkini

½ kg kiflikrumpli

3 közepes paradicsom

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál currypor

só, frissen őrölt fekete bors

1 ek. olaj

Elkészítés:

  1. A krumplit megfőzzük, és karikára vágjuk.
  2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megborsozzuk.
  3. Beletesszük a vékony szeletekre vágott paradicsomot. Mikor már szét tudjuk keverni a paradicsom húsát, hozzáadjuk a curryt, majd a cukkinit.
  4. Rövid ideig pároljuk, hogy ne puhuljon meg teljesen a cukkini, sózzuk és hozzáadjuk a főtt krumplit. Frissen tálaljuk.

(A bundás kenyér receptjét nem írnám le, külön kérésre megírom J).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük