Elkészítési idő: 40 perc + hűtési idő

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adag):

500 g egres, megtisztítva

250 g mascarpone

250 g tejszín

50 g méz

1 dl víz

1 dl bodzaszörp

A tálaláshoz:

Kb. 8-10 db mandulás keksz

Elkészítés:

  1. Az egrest a vízzel együtt tegyük fel főni, és lefedve főzzük addig, míg a gyümölcsszemek megpuhulnak.
  2. A tűzről levéve adjuk hozzá a bodzaszörpöt és a mézet, majd turmixoljuk simára a masszát, és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben verjük fel a tejszínt.
  4. Először a mascarponét adjuk a masszához, végül a tejszínhabot keverjük bele.
  5. Alaposan lehűtve, mandulás keksszel tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük