Elkészítés: 35 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

500 g zöldborsó

1 l zöldség- vagy csirkealaplé

5 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej friss főzőhagyma, aprítva

25 g friss bazsalikomlevél

1 gerezd zúzott fokhagyma

só, őrölt fekete bors

1 dl sűrű tejszín

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk és rövid ideig pároljuk, mielőtt felöntjük az alaplével.
  2. Ezt követően forraljuk fel, tegyük bele a bazsalikomot és főzzük további 10 percig.
  3.  Botmixerrel turmixoljuk le – én nem szoktam teljesen simára, szeretem, ha maradnak benne ép borsószemek. A végén hozzáadjuk a tejszínt, borsozzuk és frissen tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük